Amikor a türelem 5 millió forintot terem!

A mai posztom témáját a 3 hete eladott lakásunk története ihlette.

Tavaly novemberben azzal keresett meg bennünket a megbízónk, hogy van 6 új építésű lakása, aminek eladásával nem boldogulnak.

Mi örömmel elvállaltuk, mert láttuk benne a lehetőségeket, s persze szeretjük a kihívásokat…

Az első bejáráskor szembesültünk vele, hogy a lakásokban nincsenek beépítve konyhák – így nem is meglepő, hogy nem tudják eladni…

A tulajdonos megértette érveinket, mikor elmagyaráztuk neki, hogy a saját eladási pozícióját rontja, ha konyha nélkül akarja árulni a lakásokat.
A mi erősségünk éppen az, hogy megmutatjuk a lakásokban lévő lehetőségeket, s a legszebb arcát mutatjuk az ingatlannak, aminek éppen a szép konyha az egyik ékköve! 

Az eladást ingatlanközvetítőkkel partnerségben hajtottuk végre.

Mind a hat lakás 40-45 m2 körüli. Van amelyik rendelkezik 2-3 m2-es erkéllyel, van amelyik nem. Ezek közül öt ingatlan 37-40 millió forint közötti ársávban gazdára lelt 5 hónap alatt.

A történet a hatodikról szól, ami kilógott a sorból!

Ez egy első emeleti, 45 m2-es lakás, aminek a különlegessége, hogy tartozik hozzá egy 14 m2-es terasz (az 56 lakásos társasházban összesen 5 ilyen van). A lakáshoz tartozó terasz alatt van a mélygarázs, melynek teteje be van füvesítve. Vagyis a lakás tulajdonosa a valóságban a 14m2-es teraszhoz még kap egy kb. 150 m2-es füvesített parkot is…

Az ingatlanközvetítő partnerünkkel elemeztük a piacot és úgy gondoltuk, hogy lesz olyan, akinek ez a különlegesség megér 5-7 millió forintot.

Ezt a lakást rendeztük be legelőször. Siettünk, hogy még karácsony előtt a piacra kerüljön, mert ilyenkor az emberek ráérnek, lapozgatni az ingatlanhirdetések között, hisz otthon vannak. 

A kecó kedvelt volt a lakáskeresők körében. Folyamatosan mutattuk, de csak teltek-múltak a hetek, hónapok komoly vételi ajánlat nélkül. Ilyenkor a legnagyobb stratéga, a legjobb elemző is elbizonytalanodik. Szerencsére a tulajdonos bízott bennünk, mivel a többi lakás értékesítése jól alakult, az ingatlan „kistestvéreit” szorgosan eladogattuk. Volt olyan, amire hirdetés nélkül találtunk vevőt, volt olyan amelyik épp csak kikerült a piacra és elvitték, de 4-6 hétnél nem voltak tovább eladó sorban…

Ezzel együtt a teraszos lakás csak nem akart elkelni. Tudtuk, hogy olyan vevő jelölt lesz a befutó, aki saját használatra veszi. Neki érték egy ilyen gyöngyszem.

Hiába ritkaság egy parkkal, terasszal rendelkező lakás, egy átlagos befektető nem ad ki 5-7 millió forintot pluszban, egy lakásért, hogy legyen terasza, mert nem tudja annyival drágábban kiadni.

A mágikus 608-as!

Egy érdeklődőnk, egy berendezett lakást jött megnézni, de magasabb emeleten akart vásárolni. Szóval ha már ott volt, megmutattuk a még berendezés előtt álló hatodik emeleti kecót. Ott a helyszínen belezúgott, nem is titkolta.

Pár nap múlva berendeztük. Ez lett a „Dzsungel 1.0” lakásunk. Íme a lakás nappalija:

 

Ezután még inkább imádta!

Megindult a versenyfutás az idővel: Neki el kellett adnia egy lakást ahhoz, hogy ezt megszerezze. Én mondtam neki, hogy rakja le a foglalót, a 608-ashoz, akkor lesz 2-3 hónapja, hogy nyugodtan eladja a másikat. Annak ellenére, hogy voltak érdeklődői, nem merte megreszkírozni a 4 milliós foglalót… 

Bíztunk abban, hogy szerencséje lesz, s pár napig visszatartottuk a „Dzsungel 1.0-t”, de megértette, hogy a végtelenségig nem tudunk várni rá…

A „Dzsungel 1.0”-ra a piacra kerülés második napján lecsapott egy fiatalember.
A csattanó a dologban az volt, mikor kiderült, hogy a 608-ra vágyakozó kb. két héten belül eladta a lakását…

Szomorú volt, hogy lemaradt a kiszemelt ingatlanról, de végül úgy döntött, hogy megveszi a 6-os fogat egy másik darabját, amit eredetileg látott. Tehát a 608-as hozott egy vevőt!

Még visszatérünk arra, hogy ezen kívül még miért mágikus a 608-as…


A 608-as villámeladásán felbuzdulva elhatároztuk, hogy a 3 hónapja piacon levő teraszos lakásból is Dzsungelt varázsolunk! Ez lett a „Dzsungel 2.0”. Íme a második „dzsungel lak” nappalija, háló kapcsolattal:

 

Az ingatlanok „átrendezése” bevett Home Stager fogás olyan lakásnál ami valami miatt beragad, nem értékeli kellőképpen a piac.
Ilyenkor 1-2 hetes pihentetés után új bútorokat, új dekorációkat kap, s abszolút új lakásként léptetjük a piacra.

Ez a lakás megosztóbb volt éppen a harsány dzsungel motívumos tapéta és díszpárnák miatt, de az érdeklődők többsége szerette. Tudtuk, hogy jó a „termék”, de azért volt érzelmi hullámvasút rendesen.

  • A mi utcánk a Tömő utca, a Corvin negyednél ér véget. Ott az újépítésű lakások 1-1,1 millió Ft/m2-ért kelnek el, vagyis egy ilyen lakás 400 méterre tőlünk 52-57 millió forintba kerül.
  • Eredetileg a terasz miatt 900 000 Ft/m2 árat tűztünk ki célárként, vagyis 47 millióra taksáltuk a kecót, ami a Corvin negyedhez való közelség miatt abszolút jutányosnak mondható!
  • Végül úgy döntöttünk, hogy ne nyújtsuk tovább az eladás folyamatát, 44,9 millióért már elvihetik, ami 865 000 Ft/m2 árat jelentett.
  • Mivel letapogattuk a piacot, bíztunk benne, hogy a 44,9 milliós árra gyorsan lesz jelentkező. És hamarosan meg is érkezett!
  • Ezzel az árral a megbízónk teljesen elégedett volt, éppen 5 millióval több, mint amennyire számított…
  • A poén az, hogy a vevő is kimondottan jól járt, mert borítékolható a gyors áremelkedés! 50 milliót rövid időn belül simán megér ez a lakás…
  • Szóval mindenki boldog, Win-win szituáció!

S miként jelenik meg még a 608-as lakás mágikus ereje?

Kiderült, hogy ezek a vevők is rá voltak kattanva a 608-asra, mert látták a hirdetést. De a férj addig gondolkozott (3 nap!), míg elhalászták előlük. A feleség annyira pipa volt a párjára, hogy napokig nem beszéltek egymással.
Azóta már szent a béke, s újból elkezdtek nézelődni a piacon, így tértek vissza hozzánk!

Ezt már nem akarták elszalasztani, letették a foglalót és alku nélkül megvették gyermeküknek a lakást!

Tehát a 608 ily módon még egy második vevőt is bevonzott nekünk…

 

Összefoglalás:

  1. Ha egy ritka adottságú, különleges lakásod van, akkor ezt értékesítéskor hangsúlyozd ki, s érvényesítsd az árban!
  2. Bízz magadban ill. az értékítéletedben! Ha vitathatatlan érvekkel meg tudod védeni az áradat az alku folyamán, akkor máris milliókat kerestél. Jelen esetben egészen pontosan 5 milliót…
  3. Van olyan amikor nem a gyors eladás, hanem az extra profit elérése a cél! Ennek érdekében akár meg is növekedhet az eladás ideje a szokásoshoz képest, mégis elégedett lesz a folyamat végén a megbízód!

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©