Elkelt az ország egyik legkisebb lakhatásra átalakított üzlete!

Sziasztok!

Még friss az élmény!
Elkelt az ország egyik legkisebb lakhatásra átalakított üzlete!
A tulajdoni lapon ez áll: Terület: 13 m2
És az enyém volt!

mosoly

Nyilván képletesen, hisz nem én voltam a tulajdonosa!

De én adtam el…
Nem az évszázad üzlete, nagyon sok ingatlanközvetítő nem foglalkozott volna vele, hisz a kis értékű ingatlannál a jutalék is kicsi…
De számunkra ez igazi kihívás volt, mert a marketing ereje óriási!


S nézzük meg miről is van szó!

Tatabánya népszerű részén a Dózsakertben helyezkedik el az a csúsztatott zsalus épület, melynek alján található az ingatlan.
Üzlet besorolású, de az önkormányzattól rendelkezik lakhatási engedéllyel.
Vagyis működhet üzletként és lakásként is.
Mi lakásnak rendeztük be, hisz válságban a lakhatás fontosabb szempont az emberek szemében, mint egy üzlet nyitása. Ettől függetlenül sokáig úgy nézett ki, hogy egy fiatal lánynak az apukája veszi meg az ingatlant, aki manikűr, pedikűr szalont nyit a helyiségben.
Végül addig gondolkodtak, míg elhalászták előlük…
Szóval az eladó egy precíz mérnök ember.
Ebből kifolyólag gépészetileg rendben volt a lakás.

Ilyen volt…
réti_2

 

… meg ilyen is volt!

Azaz néhány éve kicseréltette a víz és villanyvezetékeket, új bojlert rakatott bele, a konyhába páraelszívó volt beépítve, a használt levegőt kivezették. Sok dugalj volt beépítve, elegendő mennyiségű és minőségű világítással volt felszerelve, mikor mi képbe kerültünk.

De nyilván egy műszaki beállítottságú embernél nem az esztétikán van a fő hangsúly. Ezt Timi Home Stager-Lakberendező szaktudása pótolta.
Ennek a minigarzonnak az esetében sem tettünk mást, mint amit ilyenkor tenni kell.
Felmértünk, piacot elemeztünk, megtettük a javaslatainkat:

  • Bár az ingatlannak 2 bejárata van, egy az utcára nyílik (ennek akkor van jelentősége, ha üzletként hasznosítják). Ezen kívül van egy bejárata a lépcsőház felől is. Egyértelmű, hogy ha lakás célra használják, nem kell két bejárat, de azt nem mi akartuk eldönteni, hogy kell-e kettő és ha nem, melyik legyen megszüntetve. Ezt a döntést meghagytuk a vevő számára.
  • Azt láttuk, hogy az utolsó cm2 is ki van használva, sok-sok polccal. Amit Timi feleslegesnek vélt azokat megszüntettük, de többet megtartottunk, mert volt értelme.
  • Az ingatlan legmegosztóbb része a fürdőszoba volt. A lakás méretéhez viszonyítva, arányaiban rendben volt. Önmagában a másfél négyzetméteren elhelyezett mosdó, WC, tusoló triumvirátus se érte el az emberek ingerküszöbét. Sőt a bojlert is elfogadta a „nagyérdemű közönség”, hisz az elég magasan volt elhelyezve, nem sok vizet zavart.
  • Ami kiverte a biztosítékot a hirdetést olvasók körében, a WC fölött „falra szerelt” mosógép volt. Valóban szokatlan látvány, nekem is volt fenntartásom ezzel kapcsolatban. De számomra megnyugtató volt a tulajdonos válasza, mikor megkérdeztem: „Otthon ugyanezt a megoldást alkalmazom, öt éve probléma mentesen mosok…”
  • Persze ezt lehet viccesre is fogni is, meg lehet beszólogatni, megjegyzéseket tenni, sértegetni a Facebook hirdetéshez kapcsolódóan. Azért voltak higgadt, tárgyilagos hozzászólók is. Érdekes volt megfigyelni Mennyi alacsony érzelmi tónusú ember él manapság. Nem tudják megállni, hogy valami negatívat, okoskodót oda ne biggyesszenek.

A tulajdonos elfogadta a tanácsainkat, indulhatott a felújítás, majd a berendezés. Időközben összeállítottuk a marketing anyagot.

  • Ami egyértelműen eladhatóbbá tette az a friss festés. A mediterrán sárgát lecseréltettük egy világosabb színre. Így friss, tiszta érzetet csempésztünk be és „növeltük” a teret.
  • Az addigi felhajtható ágyat (ami ténylegesen egy fel-le hajtható fa lap volt) eltávolíttattuk. Funkcionálisan tökéletes volt, kevés helyet foglalt el, aludni lehetett rajta, de nem volt igazán kényelmes. Nekünk pedig pont az volt a célunk, hogy megmutassuk, ez a kuckó mérete ellenére lehet kényelmes is.
Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió
Ilyen lett
Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió
Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió

Ilyen lett Ilyen lett

Fotósunk Zoli rendesen megizzadt. Azt mondta, hogy inkább fotóz 2-3 normál méretű lakást, mint egy ilyen minit, mert nehéz távolságokat, megfelelő szögeket találni.

Indíthattuk a hirdetést! Munkánk egyik legfontosabb része, hogy az eladót tartsuk a földön. Timi piacelemzésével igyekeztünk alátámasztani az általunk javasolt eladási árat. Ezt ő nem fogadta el. Több mint 30%-kal drágábbra taksálta a „mi árunknál”.

Ilyenkor elbizonytalanodik az ember. Ilyen bénák vagyunk? Még egy normális árat se tudunk adni az ügyfélnek? Azért én lelkem mélyén tudtam, hogy jó az ár, mert Timi iszonyú jól elemez, ennek következtében megbízható az eredmény ami a kezei közül kikerül… Csak amikor semmi érv nem hat az ügyfélre, akkor az totál negatívan érint. Egyszerűen nem tudtam megértetni vele lehet, hogy sokat költött rá, sokat dolgozott rajta, de ez nem érdekli a vevőket.

Nyilván a minőséget meg kell fizetni, de az emberek számolnak. Nem vesznek Tatabányán budapestinél magasabb áron ingatlant, mint ahogy ő se tenné. Hiába pöpec.
Végül megadtam magamat. „Fusson a hirdetés. Legfeljebb, ha a tulajnak lesz igaza, gratulálunk és örülünk, hogy talált pár millió forintot.”- morfondíroztam.

Ment a hirdetés, peregtek a hetek, senki nem jelentkezett. Egy ingatlanközvetítőt kiakaszt, ha nem csörren meg a telefonja, hetekig. Így voltam ezzel én is! Ráadásul, nem ehhez vagyunk szokva.

Végül 3 heti nihil után a tulaj beadta a derekát. Belátta, ha nem hajlandó a fejében átpozicionálni a lakást, akkor még évekig benne fog csücsülni.

Szóval lehoztuk az árat a földre, ami még így is 20%-kal a tatabányai árak felett volt. És láss csodát elkezdtek hívni az érdeklődők. Végül 5 elfogadható vételi ajánlat futott be. Ketten különösen akarták az ingatlant, úgyhogy az eladó is és vevő is megtalálta a számítását. Happy end!  J

Ha lakáseladás időszakában vagy, hívj bennünket és kihozzuk belőle a maximumot!

Üdvözlettel:

TJ

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©