Miért javasoljuk, hogy költözz ki az eladandó ingatlanodból, mielőtt elkezded árulni?

Mert így milliókat nyerhetsz!

Íme egy példa:

Egy üzleti partnerem testvére Ausztráliában él és az ingatlanközvetítője javasolta, hogy költözzön ki az eladás idejére az ingatlanból. Az eladó megfogadta a tanácsot, a megfelelő szakemberek felkészítették a lakást és az magas áron el is kelt!
Happy end!

Az eladás előtti kiköltözés teljesen bevált szokás Ausztráliában, Amerikában, vagy akár Nyugat-Európában azért, hogy hatékonyabb legyen az értékesítés. Ezzel szemben nálunk ez még szinte ismeretlen fogás.

OK! De mi közünk ehhez?

Ez a történet adta a mai blogom apropóját!

  • Miért kéne kiköltöznöm eladás előtt az eladandó lakásomból? – kérdezheted!
  • Mert a legnagyobb eladást gátló tényező éppen TE vagy!
  • Mi vaaaaaan? Mi köze van annak az eladási árhoz, hogy benne lakom az eladandó kecómban? – jössz te.
  • A „te házad a te várad”. A te lakásod tele van a te személyes tárgyaiddal. Jó eséllyel mások nem azokat a tárgyakat szeretik és használják mint te. Ezért aztán amikor belép a lakáskereső a TE ingatlanodba, nem tud a térrel azonosulni.

Ezzel szemben, ha bemész egy bútoráruházba ahol szobák, konyhák vannak berendezve, majd mindenkinek tetszik. Mert nincsenek szennyes edények, száradó ruhák, bevetetlen ágyak, idegen emberektől emlékek, fotók stb.

REND VAN, amit mindenki szeret! Olyan terek vannak berendezve, amilyeneket a vevők elképzelnek, amire vágynak. Ott a bútorokon van a fókusz, azt akarják eladni.
Nekünk ugyanezt az érzést kell kelteni a lakásba belépő érdeklődőkben, vagyis, hogy vágyjon rá!
„Igen, ezt akarom!” érzést kell kialakítanunk bennük néhány perc alatt. Csak mi az ingatlant akarjuk eladni, nem a bútort…

Nem tudom elégszer kihangsúlyozni, hogy a lakásvásárlás ÉRZELMI DÖNTÉS.
Nekünk meg kell mutatni a lakásban rejlő lehetőségeket. Ha jól csináljuk, a vevőjelöltek szerelembe esnek. Ilyen állapotban már sokkal könnyebb, hogy az érzelmi döntése IGEN legyen!
Mondja ki a „boldogító igen”-t. 🙂

Ez hogy is történik?

Egy lakásból akkor lehet kihozni a legtöbbet, vagyis akkor lehet elkérni a legmagasabb árat, ha „szerelembe ejtős”. 

Az milyen?

Ha visszafogott, szolid, semleges, világos, friss illatú, rend és tisztaság uralkodik benne, kívánatos.

SZÓVAL SZEXI!

Például ilyen:

rend

Ezt az állapotot egy lakott lakásban folyamatosan, szinten tartani majdnem lehetetlen.

  • Ha te továbbra is ott éled a megszokott módon az életedet, az azt jelenti, hogy tele van a tér a te személyes emlékeiddel, fotóiddal, okleveleiddel, kupáiddal stb. Ezek elvonják az érdeklődő figyelmét a lakásról. Innentől kezdve ő csak látogató lesz nálad és nem vevőjelölt…
  • Ha sütsz-főzöl, közben jön a hívás, hogy fél óra múlva jönne az érdeklődő, tuti nem tudod olyan állapotba hozni a kecót, mint amilyenre vágyik a vevő…
  • Ha az ingatlanban nevelsz egy-két gyerkőcöt, magától értetődik, hogy nincs állandóan patent rend. Órákba telik (hetente akár többször is), hogy eltüntesd a „gyerekek nyomait”…

Persze van, aki kényszerből kipróbálja, hogy a család folyamatos készültségben van, várva a vevőjelöltet. Hetekig, hónapokig „őrzik a makulátlan rendet”. Ez nagyon fárasztó tud lenni!
Ezzel szemben a mai magyarországi átlag eladó még ahhoz sem veszi a fáradtságot, hogy elmosogasson, kitakarítson, a rend látszatát keltse…

Ingatlanos ismerőseimből szinte ömlik a panasz, hogy minden naposak a harcok a tulajdonosokkal. Nem akarják megérteni, hogy milliókat buknak azzal, hogy a valóságosnál sokkal rosszabbnak tűnnek a rendetlen lakások.

A blog elején leírt ausztrál történet Magyarországon is működhet!
Csak rajtad múlik!

Összefoglalás:
Profi előkészületekkel az eladás ideje lerövidíthető, s akár 5-10-15%-kal magasabb ár is elérhető. Ha mondjuk egy 50 milliós lakást felkészítünk az eladásra, vagyis rászánunk egy kis időt, ráköltünk némi pénzt (hozzávetőleg0,5-1,5-2 millió Ft-ot), s belefektetünk egy kis energiát a kicsinosítására akkor akár 2-5-7 millió forinttal magasabb eladási ár is ütheti a markunkat. Ennyi pénzért már érdemes lehet elköltözni ideiglenesen anyuhoz, ismerősökhöz, barátokhoz, vagy akár a nyaralóba. Sőt pár hónapnyi lakásbérlés is belefér…


HÍVJ MOST!

TJ aláírás

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©