Mikor a vevők egymást tapossák, hogy megszerezzék az áhított lakást, recesszió idején…

A honlap és a Facebook oldalunk indítása elvette az összes energiámat, így csak most olvashattok egy sikersztorit, ami 3 hete történt…

A zuglói lakás képeit és hirdetését láthattátok korábban, de az előzményekről és a sikeres eladásról még nem tudtok. Még csak tervezem, hogy Erikát bemutatom nektek egy videón keresztül, ebben a lakásban amiről a blog szól! Addig is álljon itt a legutolsó együttműködésünk története:

ELŐZMÉNYEK

 1. Egyik legkedvesebb ügyfelünk, Vasziljevics Erika 2020 októberében vette meg legutóbbi lakását.
 2. Mint mindig, nagy gondot fordított a kiválasztásra, mivel tudja, hogy óriási szerepe van ennek, mikor az értékesítésre kerül a sor. Hetekig pásztázza a piacot. Ilyenkor mozgósítja a kapcsolatrendszerét, gyakran 8-10 ingatlanközvetítő is megmozdul, hogy a kedvében járjon! Sok szempontot figyelembe kell venni vásárláskor, de a legfontosabb a LOKÁCIÓ, LOKÁCIÓ, LOKÁCIÓ!
  Ő egyébként Zugló-specialista, csak valami különleges ajánlat miatt csábul el más területekre. Úgy tűnik Zugló is imádja Erikát, mert szép hozamokkal hálálja meg, hogy szépíti, csinosítja a környéket…
 3. A következő alaptétel, amit szintúgy minden kicsit is jártas ingatlanpiaci szereplő tud, mégis sokan figyelmen kívül hagyják: „A profit a vásárláskor keletkezik!”
  Olyan áron kell venni, hogy a majdani eladási árból levonva a beszerzési árat, valamint a vásárláshoz, felújításhoz és az eladáshoz kapcsolódó költségeket, tisztes haszon maradjon.
  Hisz a tevékenység mozgatórugója a profittermelés.
 4. Az ingatlanpiacon legsikeresebb résztvevők a banki hozamok többszörösét tűzik ki elérendő célnak. 20-30-50%-kal (gyakran még többel) kalkulálnak, mert a profit könnyen elolvad az előre nem látható, felújítás közben felbukkanó „aknák” miatt.
  Erika ebben is kiváló! Ő szereti a kihívásokat, s rendre lelakott ingatlanokat vesz. Ő vásárláskor, a legnagyobb szemétdomb közepén is látja már a végeredményt.
 5. Megkértem Erikát foglalja össze röviden az előzményeket. Annyira jól sikerül, hogy javítás nélkül idemásolom:
  „A kecó szembe jött velem a net-en. Lepukkant volt 46 nm nappali + 1 szoba, az előszobában volt egy kb 1.5 méteres konyhaszerűség, ehhez egy hatalmas fürdő sarokkáddal. Szóval szar alaprajz, szar állapot, ahogy azt kell. Én láttam benne a fantáziát, megvettem hozzá a tárolót, ami plusz 5,5 nm. Kívülről lezártam, belülről megnyitottam és hozzácsaptam a lakáshoz. Abból lett a fürdőszoba és ki tudtam alakítani plusz egy szobát A régi fürdőből, a régi konyhából és a bejárat áthelyezéséből. Belealkudtam az eladótól az árba még 60 nm kertet is, mert nem járt a lakáshoz. Aztán jött az új felső szomszéd (akinek most mi újítjuk a lakását) és megállapodtam vele, hogy leviheti a telkem bal szélén a lépcsőjét, cserébe kérem a teljes jobb oldalt, így lett végül 85 nm saját kertem, 51nm-es lakásom, plusz a lépcső alatt kialakít nekem egy tárolót.”

Ennyi! Van még kérdés? 😀😀😀

A KONKRÉT PROJEKT

KÉPEK AZ EREDETI ÁLLAPOTOKRÓL

nappali szoba

fürdőszoba WC-vel

lakásbejárat a „konyhaszerűséggel”

hálószoba

tarolo 1

és a „meglepetés tároló”

 1. Szóval partnerünknek Zugló egy családi házas részén sikerült „bevásárolnia”.
 2. A lakás alapadottsága, hogy kertkapcsolatos.
 3. Erika a vásárlás pillanatában döntött. Saját kertrészt fog leválasztani a lakáshoz, mert a Covid terhes időben ez érték, kereslet generáló! Szerencsére ebben partner volt a telek másik tulajdonosa, akinek a lakása egyébként Erika fölött, az 1. emeleten található. Ő is saját használatú kertrészre vágyott. A két igény egymásra találása után megszületett a megállapodás, amit ügyvédnél kötött, használati megosztási szerződéssel hivatalossá tettek!
 4. Erika jó érzékkel meglátta, hogy a 2 szobás lakás 3 szobássá alakítható, amivel további értéket teremt a leendő vásárlónak (Persze magának is, hisz egy értékesebb lakásért hajlandók többet adni)…
 5. S jött a huszárvágás! Mindezt úgy érte el, hogy a lakáshoz tartozó fáskamrát hozzácsapta a lakáshoz, ez lett a fürdőszoba. És ezzel hip-hop meg lett a harmadik szoba, ami a régi fürdőszobából lett kialakítva, a mellette lévő konyha és a bejárati ajtó áthelyezésével…
 6. Ez így leírva egyszerűnek tűnik, de a megvalósítás sok tervezést, előkészületet igényelt. Teljesen új elektromos-, víz-, illetve gáztervet kellett csinálni, s azokat kiépíteni!
 7. Mindezt határidőre!
  Amit ez a csaj a fejébe vesz, azt megcsinálja! Még egy kapavágás nem történt, de kitűzte, hogy február első hetében piacra dobja a lakását. S mit ad isten, február első hetében a piacon volt az álomlakás…
 8. Ez a beruházás az iskolapéldája, amit mentoraim Király Norbert és Kőházi Csaba tanítanak, vagyis:
  „Tervezned kell! Már a vásárláskor látnod kell a kiszállást! Tudnod kell milyen lesz az elkészült ingatlan és mekkora profitot érsz el vele!”
  S persze még így is érhetnek meglepetések…

KÉPEK A FELÚJÍTÁS KÖZBEN


Az ami tovább emelte a lakás értékét, hogy egy kb. 20m2-es teraszt is megálmodott Erika, ahová mindkét hálószobából közvetlenül ki lehet menni. Ami igazán nagyszerű ebben az, hogy a terasz fele fedett, mert a felső lakó a saját teraszának kialakításával, megoldja a terasz lefedését, a tervezést is a felső lakó végezte, mert építészmérnök, tehát a tervezés és a terasz fedése Erikának nem került egy fillérjébe sem.

terasz terv


A LAKÁSELADÁS

 • Ez a második olyan projekt, ahol segítem az értékesítést.
 • Erikával megállapodtunk, hogy ő általában reggel ill. délelőtt mutatja, én pedig délután, vagy este.
 • Gondoltuk néhány hét alatt megtaláljuk a lakás gazdáját…
 • Az árazást elvégeztük.
 • Erika stratégiája továbbra is az, hogy az elméleti maximum árnál olcsóbban adja a lakásait, mert számára az idő pénz! Ő inkább hagy „elúszni” 1-2 millió forintot, hogy ennek többszörösét termelje meg azzal, hogy a gyorsan megszerzett pénzből, mint a villám, felújít egy újabb lakást, ahelyett, hogy hónapokig görcsöljön az eladással! Ez egyébként jól kommunikálható a vevők felé és szeretni szokták, hisz a gyorsaságért cserébe az ő zsebükben marad az az 1-2 millió Ft.…
 • A hirdetés pénteken elindult.
 • Erika gyűjtögette a jelentkezőket, fél órás terminusokat tervezett egy-egy lakáskeresőre. Hétfőn 8 kereső jött; Kedden 4 érdeklődőt fogadtunk; Szerdán újabb 7 vevőjelöltnek mutattuk a lakást! Szerda délután már Erika kezében volt a foglaló első része.

Kicsit részletesebben:

 •  Jöttek fiatal párok, akik itt képzelték kezdeni a közös életüket;
 • Jött házaspár 2 kicsi gyerekkel;
 • Jött idősebb pár vidékről, akik Budapestre költöznének;
 • Jött válás közben levő férfi;
 • Jött középkorú házaspár, akik a környéken laknak, s a kicsi gyermeküknek vennék befektetési céllal;
 • Jött egy fiatal pár, akik az egyikük édesanyját akarták odaköltöztetni;
 • Jött egy hölgy, aki a kutyájával és a cicájával tervezte, hogy ide költözik stb.
 • Már első nap látszott, hogy népszerű a lakás. 2 olyan érdeklődő is volt, aki másnap visszajött. Ez pedig a komoly vételi szándékot jelenti.
  Volt olyan érdeklődő fiatal pár, akinek én mutattam a lakást. Nagyon tetszett nekik. Nekem nem szóltak, beültek a kocsiba és azzal a lendülettel felhívták Erikát, hogy a meghirdetett árra ráígérnek 2-3 millió forintot, ha tartja nekik júniusig, míg a szükséges pénzhez hozzájutnak. Mindez a válság kellős közepén…
  (Persze ez legyezgette Erika hiúságát, jól esett neki, mert ez egyértelmű értékítélet a munkájukról…
  Azonban ez nem lehetett opció, mert Erika vérprofi üzletasszony, nem engedheti meg magának, hogy 3-4 hónapig parkoljon a pénze! Neki már meg van az újabb kiszemelt ingatlana!)
 • Az egyik „második” körös (aki már látta egyszer és visszajött) kedd délelőtt jött vissza Erikához, a másik hozzám jött délután.
  Ő továbbra is imádta! Osztott-szorzott! Még hiányzott 3 millió a vételárból. Kijelentette, ha ez az ára annak, hogy az övé legyen az álmai lakása, eladja az autóját!
 • A szerdai jelentkezők között is volt olyan aki komolyan fontolta a vásárlást, mert ismerte a környéket, hisz nem messze volt már lakásuk.
 • S nap végén robbant a bomba! A nyugdíjas hölgy írásbeli vételi szándéknyilatkozattal jelentkezett, valamint másnapra foglalót ígért Erikának , cserében azért, hogy függessze fel a hirdetést!
 • És a befutó! Tádááááááááám!
  A hölgy a cicájával és kutyájával

Megmutatkozott a Home Staging ereje!

A hölgy eljött első nap. Szerelem első látásra! Aztán visszajött kedden. Már akkor jelezte nálam, hogy fontolgatja írásos vételi szándék elkészítését. Este fel is hívta Erikát telefonon.

Nyilván ezt akkor hisszük el, ha ez meg is történik és lerakják a foglalót… Egészen addig megy tovább a hirdetés. Szerdán befutott a nyilatkozat, csütörtökön a pénz is megérkezett…

Ár alkuról szó nem lehetett a nagy érdeklődés és a csábító ár miatt! De azért, hogy a vevő méginkább nyertesnek érezze magát, Erika bevállalt egy kis külső munkát kb. 250.000 forint értékben.

Hiába a „TELIÁRAS, KÉSZPÉNZES VEVŐK” leveszik a lábáról… 😀😀😀

Azt hiszem 40 millió forint felett ez már belefér!

Mielőtt megfogalmazódna bárki fejében, hogy olcsón könnyű gyorsan eladni… Csak, hogy egyértelmű legyen, a kedvezményes ár közel 900 000 Ft/m2 árat jelentett! A piac értékeli a minőségi szépséget! Vagy a szépséges minőséget??

Azt azért látni kell, hogy profi tárgyaló a partnerünk, hisz a 250 000 Ft értékű munka a beruházónak nyilván nem 250 000 Ft-ba kerül… 😀

ILYEN VOLT - ILYEN LETT FOTÓK

nappali szoba átalakítás 1.

nappali szoba átalakítás 2.

nappali szoba átalakítás 3.

fürdőszobából hálószoba kialakítás

lelakott hálószobából modern hálószoba építés

fáskamrából fürdőszoba „varázslás”

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©