Sikersztori a Párta közben

Néhány nappal ezelőtt jött egy örömteli üzenet Reginától:

„Most már biztosan eladva a lakás. 🙂

Ezt a Home Staging-nek köszönhetjük. 🙂

Előzmény:

Karácsony előtt nem sokkal mentünk ki hozzájuk. Egy fiatal pár fogadott bennünket, akiknek van egy 4 és egy 5 éves gyerkőcük. Ők Regináék.

Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió

2 kisgyerekkel is megoldható Home Staging…

Elmondták, hogy kinőtték a lakásukat és már ki is nézték a szomszéd utcában az álomlakásukat, amire már komoly tárgyalásban vannak.

A feladat az volt, hogy segítsük a gyors eladást, hogy ne vegye meg más előlük a kiszemelt lakást. Ez a tipikus esete mikor az ügyfelet az eladás felgyorsítása motiválja a Home Staging megrendelésére.

Ilyen szituációkban a gyorsaság sokkal inkább előtérbe kerül, mint az ár. Persze ilyenkor is törekszünk a megszerezhető legmagasabb ár elérésére…

Plusz adalék, hogy az értékesítés ideje alatt a tervek szerint benne élnek a lakásban. Ez komoly kihívás, akkor is ha felnőttek laknak egy eladás alatt levő lakásban. 2 kisgyerekel ez hatványozottan nehéz, mert egyébként is rengeteget kell pakolni utánuk.

De a megrendelőnk ezt vállalta. LE A KALAPPAL ELŐTTE!

Timi felmérte az ingatlant. A ház 15 éve épült, tehát modernnek számít. A lakás jó állapotban volt. Az elvégzendő feladatok listája nem volt túl hosszú:

  • A tisztasági festés ráfért az ingatlanra, el kellett tüntetni a kalózkapitányos matricákat… 🙂
  • A konyhában sérült volt a munkalap azt ki kellett cseréltetni.
  • A lakás nagyon alul volt világítva, kicseréltük a lámpákat és az izzókat…

A legnagyobb kihívás a szanálás volt. El kellett kezdeni szétválogatni a 10 éve felhalmozott cuccokat (erről lásd korábbi blogomat).

Ennek legfőbb oka az volt, hogy a két kis lurkó miatt a dekorációkat csak a mutatások idején lehetett előszedni, egyébként el kellett rakni őket a szekrényekbe, amihez helyet kellett biztosítani.

Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió

A szanálással felszabadítottunk helyeket a szekrényekben…

A lakáscserék kiváló alkalmak arra, hogy szelektáljunk. Iktassuk ki életünkből a már nem használt tárgyakat, hogy ne foglalják az életterünket. Amit tovább akarunk vinni, azt bedobozoljuk, s tárolóba rakjuk. Ami nem kell azt eladjuk, eladományozzuk, vagy kidobjuk!

Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió

Sok szekrény volt, melyek színültig voltak a felhalmozódott tárgyakkal…

Mindezeket nem lehet megúszni, általában mindenki utálja, éppen ezért halogatja! De Regináék álomügyfelek voltak. Nagyon hittek bennünk, betartották amiket Timi javasolt és amíg elkészült a festés és a munkalap, addig dobozolás is befejeződött.

Ennek különösen költözéskor fognak örülni!… 🙂

A legnagyobb döbbenet mégis akkor következett be mikor Sziszi, a tesóm kicserélte új led lámpákra a régi fényforrásokat, mert nagyon alulvilágított volt a lakás.

Akkor szembesültek vele, hogy milyen sötét volt az ingatlan.

Jól jellemzi a helyzetet, mikor a 4 és 5 éves gyerekek hazajöttek és nem győztek betelni vele, hogy milyen világos lett a fürdőszobában, mennyi fény költözött be a lakásba. Pedig az ingatlan nem volt régi.

Lakberendezés - Homes Staging - Lakásszépítő Stúdió

Íme a világos fürdőszoba…

Tanulság:

Amikor új lakásba költözünk, érdemes kikérni szakember véleményét lámpa és izzó vásárláskor, hogy ne éljünk szükségtelenül alulvilágított lakásban! A világos lakótér hangulatunkra is jótékonyan hat!

Térjünk vissza a lakáseladáshoz!

Miután Timi berendezte, a ingatlant, befotóztattuk, s elindult az értékesítés. Hullámvasút volt. Egyik héten több, másik héten kevesebb érdeklődő jött. Ez egy 70 m2-es lakás, s nyilván ennek az árát nehezebb előteremteni, mint egy 30-40 m2-esét.

Az idő telt és Regináék izgulni kezdtek, mert időközben letették a foglalót álmaik lakására. Végül a második hónap végén megérkezett a VEVŐ!

2 hónap, egy ilyen értékű ingatlan esetében manapság teljesen elfogadható értékesítési idő, így Regináék nagyon elégedettek voltak a végeredménnyel.

eladtuk_parta

Most a gyorsaság volt elsősorban fontos…

Ha te is lakáseladáson töröd a fejedet, szívesen segítünk az értékesítés előtti felkészítésben, vagy akár az értékesítésben…

 

TJ a Lakásszépítő Stúdióból

TJ aláírás

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©