Szelektálj! Dobozolj!

Költözéskor talán az egyik legutáltabb dolog a szelektálás és a dobozolás. Az évek alatt felhalmozott dolgainkat szisztematikusan át kell nézni, ami gyakran sziszifuszi munka. Pontosan ezért általában az emberek halogatják. Azonban az eladásra történő felkészítés akkor a leghatékonyabb, ha a személyes tárgyaktól megtisztított ingatlant készítünk fel eladásra.

Eladás előtti "dobozolás"
  1. A válogatás eredményeként lesznek olyan dolgok, melyeket továbbra is szeretnénk használni, s lesznek olyanok, amikre már nem lesz szükségünk.
  2. Azokat a tárgyakat, amiket vinni akarunk magunkkal, de az eladás idején nem használunk, azokat el kell kezdeni becsomagolni, bedobozolni így ezek nem vonják el az érdeklődők figyelmét az eladandó ingatlanról.
  3. Ezeket a tárgyakat lehetőleg vigyük el ideiglenes tárolásra a padlásra, szülőkhöz, barátokhoz, akár bérelt raktárba, hogy a dobozok ne vegyenek el helyet az ingatlanból. Így lehet szellős a tér!
    Mi azt szoktuk ajánlani, hogy még az eladni tervezett lakás tárolójába, vagy garázsába se tartsuk ezeket a dobozokat, mert mutatáskor pont az a lényeg, hogy a vevőjelölt lássa, hogy milyen nagy. Ha tele van pakolva, pont ezt nem tudjuk érzékeltetni…
  4. Érdemes a dobozokra ráírni a tartalmát, főleg ha törékeny tárgyakat raktunk bele.
  5. A szelektálás eredményeként lesz egy csomó cuccunk, amiktől meg akarunk szabadulni. Biztosan van egy halom használaton kívüli dolgunk, ami más számára még értéket jelentenek. Ez alapján dönthetünk úgy, hogy eladjuk, eladományozzuk, vagy kidobjuk azokat a tárgyakat, amikről lemondtunk.
  6. Ha rá tudod venni magadat, hogy ne a lakáseladás után kezdj el kényszerből „dobozolni”, hanem előtte, azzal nagyban hozzájárulsz a sikeres eladáshoz!

Legyen egy reális célterved az eladás időtartamára és az elérendő árra. Ezután mindent ennek rendelj alá!

I. Válogasd szét a dolgaidat aszerint mit tartasz meg, mit nem!
II. „Dobozolj”!
III. Költözz ki! – ezzel lazítod a kötődést az eladandó ingatlanodhoz.
IV. Készíttesd fel az ingatlanodat eladásra!
V. Bízd az eladást profi ingatlanközvetítőre!

 

I. Válogasd szét a dolgaidat aszerint mit tartasz meg, mit nem!

– Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de az évek alatt felhalmozódott dolgaidat szisztematikusan át kell válogatnod!

– Nyilván, ami egyértelműen kell, azt bedobozolod, viszed magaddal az új lakásodba.
A már nem használt dolgokat vagy eladod, vagy elajándékozod.

– Lehet például az a célod, hogy 14 napon belül csomagolsz el mindent! Ez egy garzon, vagy kisebb lakás esetén simán működhet.
Nagyobb lakás, vagy ház esetén lehet ez 28 nap vagy még több is. A lényeg, hogy igyekezz tartani az ütemtervet, ezzel nem engeded, hogy heteket, hónapokat csússzon az értékesítés folyamata.

Nagy elszántság kell a belekezdéshez, még nagyobb a kitartáshoz!
De érdemes, mert busásan megtérül.

– Előfordulhat, hogy örökölsz és nagyon sok használhatatlan dologra bukkansz. Hívhatsz lomtalanító brigádot is, de előtte mindenképpen nézd, vagy nézesd át!

Hívj szakembert aki segít átnézni a „szemetet”, mert gyakran értéktelennek tűnő tárgyakat dobnak ki emberek, amik egyébként vagyonokat érnek!

Hagyatékokat egyben felvásárlók éppen az emberek tudatlanságából gazdagodnak meg, mikor értékükhöz képest töredék áron jutnak „aranybányákhoz.”

 

 

II. „Dobozolj”!

– Fontos, hogy a dobozaid ideiglenes tárolásáról is gondoskodnod kell! Az értékesítés szempontjából a legjobb, ha nem az eladandó lakásban, vagy a hozzá tartozó tárolóban, vagy garázsban tartod ezeket. Hisz az a cél, hogy az érdeklődő lássa milyen nagy tárolót, vagy garázst kap a megvenni tervezett lakáshoz. Ha az dugig van pakolva, akkor pont a lényeget nem látja…

 

 

III. Költözz ki!

– Ezért egy olyan ingatlant célszerű keresni az értékesítés idejére lakhatás céljából, aminek van egy plusz szobája, vagy tároló helye a dobozoknak!

– A dobozolás abban is segít, hogy elengedd az imádott lakást!

Egy átlagos ember nem is gondolja, hogy mennyire gátolja az értékesítést, ha az eladó még nem vált le a lakásról, mert..

… ő építette, vagy …
… ő újította fel sok munkával,
… ott nőttek fel a gyermekei,
… a nagymamájáé volt,
… ott töltötte az ifjúságát,
… nincs sehol olyan barackfa, mint annak a háznak az udvarán,
… ősi családi tulajdon és
… még ezernyi kifogás!

Rengeteg oka lehet, hogy miért ragaszkodsz az adott ingatlanhoz aztán amikor megjelenik a VEVŐ, tudat alatt úgy csűröd-csavarod, hogy valamiért mindig „sikerül megtartanod” az egyébként eladásra szánt lakást.

 

IV. Készíttesd fel az ingatlanodat eladásra!

Ebben a Lakásszépítő Stúdió segítségedre lehet!

 

VI. Bízd az értékesítést tapasztalt ingatlanközvetítőre!

A 60-nál több eladót segítettünk abban, hogy gyorsabban érjék el céljaikat! Hívj bennünket, hogy te is gyorsabban válthasd valóra az álmaidat!

 

Ha kész a dobozolás, s kijavíttattad az alapvető hibákat az ingatlanodban, egy jó Home Stager csodákat tehet a lakásoddal…

"Eladásra felkészített lakás"

Összefoglalás:

A költözéssel járó nyűgöt nem lehet megúszni!

Előbb-utóbb pakolni, csomagolni kell!

Ha hajlandó vagy az értékesítés megkezdése előtt eltüntetni a személyes tárgyaidat és elköltözöl az eladandó lakásból, és rábízod az ezzel foglalkozó szakemberekre, akkor ennek a jutalma több millió forint lehet!

Íme a mesteri eladás jutalma:

Pénz és idő

HÍVJ MOST!

TJ aláírás

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©