Varázsló!

A Home Stager nem Isten! Nem varázsló!

A Home Stager feladata az, hogy az adott piaci körülmények között a lehető legjobb alternatívát kínálja az ügyfelének! Az eladó ne találjon nála jobb megoldást, mikor piacra akarja vinni az ingatlanát! Vagyis a lehető legmagasabb áron és/vagy a lehető leggyorsabban keljen el a rá bízott ingatlan!

Manapság rengeteg Home Stager értetlenül áll. Nem érti mi történt!
Megtett minden tőle telhetőt. Lelkiismeretesen elvégezte a piacelemzést, az árazást, szuperül berendezte a lakást, a legjobb fotókat csináltatta és mégse akar elmenni az a fránya ingatlan.

„Nem szégyen elismerni, hogy eső piacon a Home Stager által eladásra felkészített lakás eladási ideje is elnyúlik. Nem törvényszerű, de benne van a pakliban.” TJ

Lehet, hogy egy eladásra felkészített ingatlan a kiegyensúlyozott piacon 1-2 hét, esetleg 1 hónap alatt megtalálta új gazdáját, most pedig egy ugyanilyen kecó eladásához kétszer, háromszor több időre van szüksége.

Ez olyan borzasztó, akkor mikor ez a többieknek 6 hónapig tart, vagy tovább?

„De azt se szégyen elismerni, hogy eső piacon a Home Stager által hirdetett lakás ára is eshet! Nem biztos, hogy esik, de benne van a pakliban…” TJ

Kiegyensúlyozott piacon a Home Stager meg tudja védeni az általa képviselt/felkészített ingatlan árát eladáskor.

De most nem kiegyensúlyozott piacon vagyunk…” TJ

Jelenleg a recesszió kezdeti szakaszában vagyunk

Ezek a kijelentések önmagukban sokkolóan hatnak azokra, akik ebben a szakmában dolgoznak, mert ők továbbra is ugyanúgy dolgoznak ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Mégse jönnek az eredmények!

S valóban nem jönnek az eredmények?

Az nem eredmény, hogy míg más nem tudja eladni az ingatlant, mi eladjuk?

Lehet, hogy most tovább tart, de más sokkal tovább aszalja az ingatlanát a piacon mire eladja, vagy el se tudja adni!

Lehet, hogy most kicsit olcsóbban megy el a kecó, mint fél éve ment volna el, de manapság már ez is komoly fegyvertény.

„Vannak olyan extrém időszakok, amikor az ember a feje tetejére is állhat, akkor is esnek az árak. Ez különösen a recessziós időszak elején jellemző, amiben most is vagyunk” TJ

„A külső tényezők, rajtunk kívül állnak, ezért külső tényezők! Nem tudjuk befolyásolni, nem tudjuk kivonni magunkat a hatásuk alól! Hisz nem vagyunk Istenek, nem vagyunk varázslók” TJ

A legtökéletesebb árazást is tönkre vágja egy háború kitörése, egy Covid lezárás, a hitelpiac kiszáradása a magas kamatok miatt stb.

Mindezekről nem tudomást venni dőreség.

Ilyenkor legelőször is a Home Stagernek magában kell helyre tenni a dolgot. Ezért ő nem hibás, ez természetes.

Ezután tud csak megfelelően kommunikálni a kialakult helyzetről!

 

Összefoglalás:

Annál nagyobb elégtétel nem lehet egy Home Stagernek, mint mikor minden összeesküszik ellene és mégis értékesít, vagy értékesítik az általa felkészített lakást.

Még akkor is, ha lefelé száguldanak az árak és nincsenek vevők a piacon…

Alkalmazkodni kell a cudar körülményekhez, a megváltozott piachoz. Változtatni kell a kommunikáción és az ügyfelek érteni fogják és elfogadják.

Ez egy későbbi blogom témája lesz…

TJ aláírás

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©