A. Schwarzenegger Siker Akadémia – 5/1.
Legyen víziód!

Kedves olvasóm!

Azt hiszem magyarázatra szorul miért írok önfejlesztő blogokat!

Íme:
Nagyon sokáig nem olvastam, nem hallottam sikeres emberek történeteit, tapasztalatait. Aztán rábukkantam Schwarzenegger videóira, s óriási hatással voltak rám!
Elkezdtem alkalmazni a módszereit!
S lám nálam is működik! Még nem vagyok világbajnok testépítő, világhírű színész, elismert politikus mint ő. Nekem más céljaim vannak! Én nagy céget építek anyagi biztonságot nyújtva szeretteimnek és terveim szerint sok családnak. Jó úton haladok efelé.
Ha nálam működnek Schwarzi módszerei, nálad ugyanúgy működhetnek!
Az ilyen típusú blogjaimmal próbálok segíteni azon követőinknek, akik keresik az útjukat, akik változtatni, fejlődni szeretnének…

Sok sikert!  J

Mai blogomban Arnold Schwarzenegger életútján keresztül mutatom be, milyen fontos, hogy tudd hova tartasz!

Arnold saját bevallása szerint a sikereit annak köszönheti, hogy 5 szabályt követett.

  1. szabály: „Legyen víziód!” (S ha megtaláltad, kövesd azt!)
  2. szabály: „Mindig gondolkozz nagyban!”
  3. szabály: „Ne hallgass a kétkedőkre!”
  4. szabály: „Ne kíméld magadat!” (Dolgozz az erőd határáig!)
  5. szabály: „Ne csak kapni akarj! Adj vissza!”

Ezek a szabályok mindenkire érvényesek, bárhol élnek és bármivel foglalkoznak!
Akik ezek alapján élnek sikeresek lesznek…

Ma az 1. szabállyal foglalkozunk!

Szerinte az egyik legfontosabb dolog ha sikeresnek akarod érezni magadat, akkor kell, hogy

„LEGYEN VÍZIÓD! S HA MEGTALÁLTAD, KÖVESD AZT!”

Mit is jelent az, hogy vízió?

Egy jövőre vetített ködös, megvalósítandó elképzelés. Az elején még csak álom, ami az idő előre haladtával egyre jobban körvonalazódik, egyre jobban megfogalmazhatóvá válik, szépen átalakul céllá, célokká…

Ez még csak a te fejedben létezik, de számodra ez már valóság, ezért tudsz érte kitartóan, akár évekig keményen dolgozni.

Ha részt vettél már önképző tréningen, illetve olyan oktatáson, ahol vállalkozási ismereteket tanítanak, ez mindenhol úgy hangzott el, hogy: „Legyen célod!”

Az igazán jó célok vízióból születnek…

Ahhoz, hogy ne csak „célocskát” tudj megfogalmazni magadnak, hasznos ha elementáris hiányod van, mert ez lesz a motivációd! A hiány miatt kialakuló vágyat gyakran égető vágynak is hívják, ami arra irányul, hogy valamit „nagyon” akarj elérni! Ez adja az „üzemanyagot”, ahhoz, hogy változtass!

Ez ad erőt akkor, amikor sok nehézséggel küzdesz, amikor napról-napra új kihívások tornyosulnak elótted, amikor az egész világ ellened van, amikor már éppen feladnád…
Ha nincs célod, akkor csak egy helyben körözöl!


I. Arnold víziója az volt, hogy kitörjön! – El akart menni Ausztriából! – Ekkor még nem volt konkrét célja!

Az ő „üzemanyaga”, hogy nem akart átlagemberként élni egy Graz melletti osztrák kisvárosban (Thal). Akkoriban depresszió nyomasztotta Németországot és Ausztriát, az elvesztett háború miatt. Magas volt az alkoholisták száma. Nem érezte jól magát ebben a légkörben. Nem akart se a mezőgazdaságban, se gyárban dolgozni, vagy rendőrként ahogy szülei elképzelték. „Én arra születtem, hogy valami különlegest csináljak!” – mondogatta. Az elején nem tudta megfogalmazni mit akar, de azt már igen, hogy mit NEM akar! Innen indult nagy ívű karrierje, mely során világhírű testépítő bajnok, híres és gazdag színész, valamint Kalifornia kormányzója lett!


II. Schwarzi két lépésben jutott el a megvilágosodásig:

1. 11 éves korában az életét meghatározó élményben volt része, mikor az iskolában Amerikáról szóló dokumentum filmet vetítettek. A felhőkarcolók, az óriási hidak és a 6 sávos utak látványa rabul ejtette: „Ez az ahol élni akarok!”-kiáltott fel. De azonnal jött is a kérdés: „Rendben, de ezt mi módon érhetem el?” – Tudni kell, hogy ekkor 1958-at írtak. Nem költöztek olyan könnyedén az emberek kontinensről kontinensre, mint manapság. De őt innentől ez a gondolat nem hagyta nyugodni…

2. Egy alkalommal téblábolt egy üzletben, mikor megpillantott egy body building magazint, rajta a 3-szoros bajnok Reg Park képével, aki akkor már komoly filmszerepeket is kapott! Arnoldot mintha villámcsapás érte volna, beléhasított. S már meg tudta fogalmazni mit akar:

„Én body building bajnok akarok lenni, ahogy Reg Park! Mozifilmekben akarok szerepelni, ahogy Reg Park!
Dollár milliókat akarok keresni!
Gazdag és híres akarok lenni, éppúgy ahogy Reg Park!
Mindezt Amerikában!”
Nagyon örült neki, hogy erre rájött, tisztán látta a jövőjét! Innentől nem számított semmi nehézség, megállíthatatlan volt…

EZZEL ARNOLD A VÍZIÓJÁBÓL CÉLOKAT GENERÁLT!!!

 

III. Miután Schwarzenegger számára világossá vált, hogy mit akar, nem volt megállás!

Onnantól, hogy meg tudta fogalmazni, mit akar, hihetetlen energiák szabadultak fel benne! A napi 5-6 óra edzést az arcán mosolyogva tolta le, alig várta, hogy elvégezhesse az 500 guggoló-, az 1 000 fekve nyomó-, vagy éppen a 2 000 felülő gyakorlatot!

És ez a következő titok:

Örömmel, szenvedéllyel tette a dolgát, mert tudta, minden egyes gyakorlat közelebb viszi a célja megvalósulása felé!

Ott lebegett a szeme előtt a vágyott Mr Universe cím, amit 20 évesen, minden idők legfiatalabbjaként Londonban meg is nyert!

Az nagyon jó, ha a víziódat megvalósítod! Azonban legalább ennyire fontos, hogy mindezt szórakozva, örömmel csináld!

Már sokan elmondták korábban, hogy önmagában a cél elérése nem elég. Az út, ami oda elvezet legalább annyira fontos. S ez tényleg így van! Az az igazi siker, ha örömödet leled abban, ahogy megvalósítod a vágyott célt. Hisz gyakran ez a folyamat évekig, évtizedekig is eltart. Nem mindegy hogyan éled le a fél életedet!

Amerikában az emberek 74%-a utálja amit csinál (nagyságrendileg ugyanez a helyzet Európában is). A tevékenység amivel foglalkoznak, számukra munka. Így ezt nem is élvezik. Mindez azért, mert még elképzelésük sincs, hogy valami olyannal foglalkozzanak, amit élveznek…

Nincs víziójuk!

Ha van víziód a nehézségeket, az akadályokat is könnyebben átugrod!

Volt olyan, hogy filmforgatás közben Arnold megsérült. De annyira cél orientált volt, hogy nem érzett fájdalmat, nem akart szünetet…


Összefoglalás:

Ahogy Arnold Schwarzenegger mondja:
Hev e vizsön! 😊 😊 😊 (Have a vision!)
LEGYEN VÍZIÓD!

  • Gyakran ez a vízió az embereknek a „miértjük”, vagyis, hogy miért élnek, mit akarnak maguk után hagyni az utókornak. Ezt egyáltalán nem egyszerű megtalálni.
  • Éppen ezért az emberek majd 75%-ának nincs víziója! Nem foglalkoztatja őket a téma. Ebből következik, hogy céljaik sincsenek, csak léteznek máról – holnapra. Nem szeretik, gyakran utálják amit csinálnak. Így élik le az életüket.
  • Te hova akarsz tartozni a 25%-ba, vagy a 75%-ba?
  • Ha meg van a víziód, ezek alapján célokat tűzöl ki és elég elszánt, s kitartó vagy, megvalósulnak az álmaid!
  • Törekedj arra, hogy örömmel, szenvedéllyel haladj a megvalósulás útján, ami gyakran évekig, évtizedekig is eltart, hisz…

…SOKSZOR A CÉL ELÉRÉSÉHEZ TARTÓ ÚT FONTOSABB, MINT A CÉL!

Ha tetszett az írás, akkor kérlek „like”-old a posztot, valamint ha hasznosnak találod, abban az esetben légyszi oszd meg a Facebook-on, hogy máshoz is könnyen eljusson! Köszönöm!

Örömmel fogadom a véleményeket, hozzászólásokat.

Facebook-on sok-sok érdekességet osztunk meg veletek!

A legtöbb fényképet a Pinterest-re töltjük fel!

Az Instagram-on is ránk találsz!

Az YouTube-on láthatsz is minket!

Blog(/Sikersztori)jainkat itt éred el!

Honlap címünk: https://www.lakasszepitok.com

Írj nekünk! info@lakasszepitok.com

Ha hasznos, érdekes, szórakoztató tartalmakat szeretnétek kapni szép lakásokról, eladásról, vételről, eladásra történő felkészítésről, lakberendezésről, vagy önmagáról az ingatlan piacról iratkozzatok fel a honlapunkon a Hírlevelünkre!

A feliratkozás jutalma az aranyat érő „Ingatlanértékesítési Kiskáté”, mely hasznos gyakorlati tanácsokkal látja el a lakáseladókat!

Üdvözlettel:

TJ aláírás

Copyright © 2019-2024. | Bonoland Kft. | Minden jog fenntartva!

error: Lakásszépítő Stúdió ©